Nem vagyok ennyire precíz általában, de most megnéztem mi a sörkorcsolya hivatalosan. Eddig úgy gondoltam, hogy az, amit a sörhöz eszünk és jól esik. Nem tévedtem sokat a Felszolgálás minilexikona szerint: Zsíros, sós étel, amelyre jól csúszik a sör. Ilyen lehet: a körözött, az ajókagyűrű, a különböző pogácsák, sóskifli, stb. 

Nos, akkor legyen valami finom dolog.
Például lesz Obatzer, ami a németeknél olyan elterjedt, mint nálunk a körözött, rendszerint szerepel a sörözők étlapján. Nem diétás étel, sörhöz remek.
Azután körözött természetesen.
És még falatok is lesznek, klasszikus fogvájós módszerrel. Ehhez kerestem jó minőségű alapanyagot amik ma meg is érkeztek: házi készítésű sajtok és kolbászok a Lile családi gazdaságból.

Roppant szimpatikus házaspáré a Lile és remek dolgokat termelnek és készítenek. Sok közös rendezvényünk volt már, a legutóbbi borkóstolón is az ő termékeik arattak osztatlan sikert a borok mellett. Most Hédi ráadásul olyan kedves volt, hogy a városban járva útba ejtett és elhozta a rendelésemet.

Tehát a szerdai sörkóstolón az ő natúr, fokhagymás, kapros és füstölt sajtjukból és kolbászukból készülnek a sörfalatok a minőségi alapanyagok jegyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyveskavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr732345296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zőccség (törölt) 2010.10.06. 12:08:45

Ahm, az az oberhauser jó volt múltkor is!

Kala Zsuzsa 2010.11.04. 11:37:14

A diós sajt isteni!!!
süti beállítások módosítása