Augusztus óta havonta egy péntek este a Vállalkozónőké.

Nem vagyok ennyire precíz általában, de most megnéztem mi a sörkorcsolya hivatalosan. Eddig úgy gondoltam, hogy az, amit a sörhöz eszünk és jól esik. Nem tévedtem sokat a Felszolgálás minilexikona szerint: Zsíros, sós étel, amelyre jól csúszik a sör. Ilyen lehet: a körözött, az ajókagyűrű, a különböző pogácsák, sóskifli, stb. 

Nos, akkor legyen valami finom dolog.
Például lesz Obatzer, ami a németeknél olyan elterjedt, mint nálunk a körözött, rendszerint szerepel a sörözők étlapján. Nem diétás étel, sörhöz remek.
Azután körözött természetesen.
És még falatok is lesznek, klasszikus fogvájós módszerrel. Ehhez kerestem jó minőségű alapanyagot amik ma meg is érkeztek: házi készítésű sajtok és kolbászok a Lile családi gazdaságból.

Roppant szimpatikus házaspáré a Lile és remek dolgokat termelnek és készítenek. Sok közös rendezvényünk volt már, a legutóbbi borkóstolón is az ő termékeik arattak osztatlan sikert a borok mellett. Most Hédi ráadásul olyan kedves volt, hogy a városban járva útba ejtett és elhozta a rendelésemet.

Tehát a szerdai sörkóstolón az ő natúr, fokhagymás, kapros és füstölt sajtjukból és kolbászukból készülnek a sörfalatok a minőségi alapanyagok jegyében.

Jövő szerdán (okt. 6.) este 7-kor lesz az első sörkóstoló mégpedig a Bevezetés a német sörkultúrába tipusú. Tehát egy szép ívet húzunk az egyszerű, de nagyszerű pils-től a búzasörön, festbier-en keresztül a különleges dupla bak vagy füstölt sörig (ez utóbbi még eldöntendő kérdés).

Lesznek természetesen sörfalatok is. Ezek egyike biztos, hogy az obatzer lesz, ami tipikus német sörözői fogás: egy camamber alapú krém, ami felénk nem szokásos, de a sörhöz nagyon passzol.

Részleteket megtudhatsz még és jelentkezhetsz a Facebook oldalunkon vagy az info@konyveskavezo.hu -n.

Könyveskávézós: 2010-10-07 12.57.40

süti beállítások módosítása