Bejelentés érkezett a második kerületi kapitányságra a Fő utca 79. lakóitól, hogy a járdán a Könyves Kávézó nyitására összegyűlt tömeg elviselhetetlenül hangosan skandálja a "Könyvet! Kávét!" valamint "Nyisd ki azonnal vagy betöröm!" szavakat.
A helyszínre kiérkező rendőrök megpróbálták előbb csendre majd távozásra bírni a tömeget, de később csatlakoztak a jogos követelésüket skandáló lelkes könyv- és kávébarátokhoz.
Végül a nyomásnak engedő tulajdonos kinyitotta az ajtót és a már az úttestet is elfoglaló tömeg betódult. Így az északi irányban az Árpád hídig tartó dugóban veszteglő autósok lassan folytathatják útjukat a Batthyányi tér irányába.

A kapitányság szóvivője az esetről később úgy nyilatkozott a kereskedelmi tv-k kamerái előtt:
„Reméljük, hogy az incidensből nem lesz rendszeres rendbontás. Ellenkező esetben kénytelenek leszünk felszólítani a tulajdonost, hogy hosszabbítsa meg a Libretto Könyves Kávézó nyitva tartását!”

 

Talán a rendőrség ilyen fajta bevonását kihagynám, de Xta víziója "az ember ember hátán" nyugodtan valóra válhat. Teszek is az ügyben ezt-azt.

 

Kicsit előre szaladok az időben: megjött a használatba vételi engedély, így lehet nyitni!
 

Július 19-én nyitok! Természetesen lesz GRAND OPENING ereszd el a hajam, tekintettel a rendelkezésre álló négyzetméterek végességére igény esetén akár többször is.

Részletek az érdekelteknek e-mailban.

2 komment

Címkék: nyitás

süti beállítások módosítása