sokan voltunk a megnyitón.

Természetesen volt sült tök és töklé amit szintén Serka készített.

Egy rövid beszélgetéssel kezdtünk, amiben az ötletről és a megvalósításról volt szó: két éve jutott eszébe a lámpakészítés, egy évig kisérletezett a technikával. Egy töklámpa elkészítése a kabaktök legalább egy éves szárításával kezdődik és a konkrét munka egy hétig is eltarthat. A tököket is Serka családja termeszti és a különböző formák nem a véletlen művei, hanem tudatosan nemesítik. Némelyik lámpát több száz apró furattal teszi egészen csipkeszerűvé míg másokat pl. gyönggyel díszít.

Felkapcsoltuk az összes töklámpát és a szinte mindenki vad fotózásba kezdett az elképzelhető összes helyről és irányból.

Alig lehetett a közönséget visszacsábítani a pulthoz, ahol aki vállalkozott rá, az kipróbálhatta a kabaktök fúrását. Megfelelő szögben kell fúrni, különben elreped és koránt sem szalad bele a fúró könnyedén, rendesen meg kell dolgozni vele.

Még órákig beszélgettünk, megettünk, megittunk mindent az utolsó morzsáig :)

A kiállítás és a Kávézó decemberben hétfőtől-péntekig 12-18 óra között van nyitva.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyveskavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr442500904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása