Bejelentés érkezett a második kerületi kapitányságra a Fő utca 79. lakóitól, hogy a járdán a Könyves Kávézó nyitására összegyűlt tömeg elviselhetetlenül hangosan skandálja a "Könyvet! Kávét!" valamint "Nyisd ki azonnal vagy betöröm!" szavakat.
A helyszínre kiérkező rendőrök megpróbálták előbb csendre majd távozásra bírni a tömeget, de később csatlakoztak a jogos követelésüket skandáló lelkes könyv- és kávébarátokhoz.
Végül a nyomásnak engedő tulajdonos kinyitotta az ajtót és a már az úttestet is elfoglaló tömeg betódult. Így az északi irányban az Árpád hídig tartó dugóban veszteglő autósok lassan folytathatják útjukat a Batthyányi tér irányába.

A kapitányság szóvivője az esetről később úgy nyilatkozott a kereskedelmi tv-k kamerái előtt:
„Reméljük, hogy az incidensből nem lesz rendszeres rendbontás. Ellenkező esetben kénytelenek leszünk felszólítani a tulajdonost, hogy hosszabbítsa meg a Libretto Könyves Kávézó nyitva tartását!”

 

Talán a rendőrség ilyen fajta bevonását kihagynám, de Xta víziója "az ember ember hátán" nyugodtan valóra válhat. Teszek is az ügyben ezt-azt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyveskavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002142782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása