Elképzeltem, hogy van egy kicsi boltom, olyan szuterén, úgy 12-15m2, ott ülök egy pult mögött, körben a polcok tele vannak könyvekkel: sajtok, teák, borok és hasonló remek dolgok vannak a borítókon.

Bejön valaki és azt kérdezi: mi is az a siller?
Nem értem félre, hanem mondom: a negyedik oszlopban talán a második sort felülről nézze meg, ott van könyv a borok készítéséről.

Kicsit nézelődik és azután a könyvvel a kezében leül az egyetlen kicsi asztalhoz, pár percig lapozgatja, majd választ még hozzá egy papírtáskát, esetleg egy cseppfogót, beszélünk néhány szót a reduktív borokról, fizet, elbúcsúzunk és elégedettek vagyunk mindketten.

Ez még a '90-es évek elején volt, éppen hogy kezdtek megjelenni azok a könyvek, amikkel szívesen megtöltöttem volna egy könyvesbolt polcait. És még 20 év sem telt el, a bolt és benne a polcok máris a könyvekre várnak :) Igaz, nem szuterén, jóval nagyobb is, így a választék is szélesebb lesz, viszont galéria is van, oda kávézó kerül, de a beszélgetés azért marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyveskavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr452117620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása